diumenge, 1 de juny del 2008

SI NO VOTEM NO IMPORTEM!


Els catalans no som importants perquè no fem possible que això sigui possible. “Generalment”, tenim tots els drets, emparats en la societat democràtica en la que vivim, però, què és dels nostres sentiments i evocacions interiors?
No existeixen aquestes-diran uns. Doncs, sí existeixen, sí, el que passa es que no el hi fem cabal. Tots nosaltres, els catalans, podem fer cambiar la situació, ja que podem triar a qui ens representi políticament.
El problema es que el desencís i desconcert cap a la classe política, ocasiona que moltíssima gent no voti ni es decanti cap a ningú.
Aquesta tàctica té dues coses dolentes: UNA que ens fa desaparèixer de l'escenari social com a ciutadans al no exercir el sufragi, i DOS, que no desitjem ser partíceps d'una causa comuna per a cambiar la situación al nostre pais, o el que és el mateix, ser apàtrides.
La veritat, és que, el que conseguim fent això és ser cada dia menys poble, menys ciutadans, menys…nosaltres, o sigui, no ser ningú. I així doncs, els polítics poden fer el que vulguin, com sempre, perque nosaltres som els verdaders culpables d'aquesta tragèdia grega que representa la Catalunya actual, embolcallada d'una riota general, que es representa en tot el que fem.
El producte d'aquesta falta d'interès popular fa que el nostre poble cada dia sigui menys poble, fins que, a la fí, no serà poble, ni res. Només,nosaltres, el poble, podem fer el possible per cambiar-ho…